Voeding
Laatste update: 7 juni 2024
Door: GGDAdmin
Gezond eten verkleint de kans op hart- en vaatziekten en verschillende soorten kanker, en houdt het lichaam gezond.
De informatie op deze pagina gaat over jongeren in klas 2 en 4 (13-16 jaar) van het voortgezet onderwijs, op basis van de Gezondheidsmonitor Jeugd 2023. Meer informatie én cijfers zijn te vinden op deze pagina. In de tekst worden de belangrijkste verschillen uitgelicht.*
De richtlijnen Goede Voeding (Gezondheidsraad, 2015) adviseren onder andere om meer plantaardig te eten en minder suikerhoudende dranken te drinken.
Fruit
29% van de jongeren in Flevoland eet elke dag fruit. Op Urk is het percentage lager dan in de andere Flevolandse gemeenten. Het Flevolandse percentage lijkt gedaald tussen 2021 en 2023.
Voor gemeente Zeewolde kunnen geen (gewogen) cijfers getoond worden omdat het aantal respondenten te laag is.
Groente
40% van de jongeren in Flevoland eet elke dag groente. In Almere is het percentage hoger dan in de andere Flevolandse gemeenten. In Dronten, Noordoostpolder en Urk is het percentage lager. Het Flevolandse percentage lijkt gedaald tussen 2019 en 2023.
Voor gemeente Zeewolde kunnen geen (gewogen) cijfers getoond worden omdat het aantal respondenten te laag is.
Suikerhoudende drankjes
27% van de jongeren in Flevoland drinkt elke dag suikerhoudende drankjes. Dit percentage is vergelijkbaar in alle Flevolandse gemeenten. Het Flevolandse percentage lijkt gedaald tussen 2019 en 2023.
Voor gemeente Zeewolde kunnen geen (gewogen) cijfers getoond worden omdat het aantal respondenten te laag is.
*De resultaten zijn statistisch getoetst, op basis van de betrouwbaarheidsintervallen. In de tekst worden de statistisch significante verschillen uitgelicht.
Gezond eten verkleint de kans op hart- en vaatziekten en verschillende soorten kanker, en houdt het lichaam gezond.
De informatie op deze pagina gaat over jongvolwassenen van 16 t/m 25 jaar, op basis van de Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2021 pilot in Flevoland. Meer informatie én cijfers zijn te vinden op deze pagina. In de tekst worden de belangrijkste verschillen uitgelicht.*
De richtlijnen Goede Voeding (Gezondheidsraad, 2015) adviseren onder andere om meer plantaardig te eten en minder suikerhoudende dranken te drinken.
Fruit
In 2021 eet 40% van de jongvolwassenen in Flevoland minimaal 5 dagen per week fruit. Dit is vergelijkbaar in alle Flevolandse gemeenten.
Groente
In 2021 eet 80% van de jongvolwassenen in Flevoland minimaal 5 dagen per week groente. Dit is vergelijkbaar in alle Flevolandse gemeenten.
*De resultaten zijn statistisch getoetst, op basis van de betrouwbaarheidsintervallen. In de tekst worden de statistisch significante verschillen uitgelicht.
Voeding is niet gemeten in de Gezondheidsmonitor Volwassenen & Ouderen. Hierdoor kunnen geen cijfers worden gepresenteerd.
Voeding is niet gemeten in de Gezondheidsmonitor Volwassenen & Ouderen. Hierdoor kunnen geen cijfers worden gepresenteerd.